Инфлацията върви към охлаждане. Има доста по-ниски стойности спрямо година

...
Инфлацията върви към охлаждане. Има доста по-ниски стойности спрямо година
Коментари Харесай

Инвестиционен консултант: Инфлацията върви към охлаждане

Инфлацията върви към изстудяване. Има много по-ниски стойности по отношение на година обратно. Връщането на цените по-ниски равнища обаче е малко евентуално без икономическа рецесия. Това сподели Цветослав Цачев – основен капиталов съветник на Елана Трейдинг, в предаването " Човекът на фокус “ на " Фокус “. 

В международен мащаб има прекомерно доста задължения и те би трябвало по някакъв метод да бъдат инфлационно понижени, изясни той. " Не виждаме смяна в мисленето, страните не престават да имитират, да харчат доста пари, повече, в сравнение с има, и стопанската система някак си би трябвало да надраства това, другояче отиваме към банкрути. Централните банки желаят да лимитират този напредък посредством повдигане на лихвите. От там в среда на една доста задлъжняла стопанска система ще забележим също високи цени. Това още веднъж е фактор, който ще бъде трансфериран на потребителя. От там се основава инфлацията “, изясни специалистът.  

Инфлацията ще продължи да бъде фактор за обедняване на популацията, съобщи Цачев.  

Той разяснява следващото понижаване на добивите на нефт на страните от ОПЕК плюс Русия в очакване, че търсенето евентуално ще пада. Този път това направи само Саудитска Арабия – с нови 1 милион барела.  

Той означи, че се следи забележителна смяна на придвижването на самата суровина от началото на войната в Украйна. Сега Русия изнася главно за Индия. Останалите страни производителки пък насочват добивите си към Европа. " Това значи, че страните от БРИКС ще завоюват от това, че ще употребяват малко по-висока цена. Индия ще употребява по-евтин нефт, ще преработва, изнася и употребява за личната си стопанска система, а Саудитска Арабия ще насочва по-малки количества, само че на по-висока цена, главно към пазарите си в Европа. Това е един добре синхронизиран ход да се постави дъно на цената на петрола на настоящи равнища, не по-ниски от 65-70 $ “, изясни специалистът. 

Цветослав Цачев уточни, че юанът не е водеща валута, тъй като има прецизни ограничавания за придвижването на капитал от и към Китай. Това сигурно ще се промени в идващото десетилетие, счита той.  

За страните от БРИКС алтернативата да държат активите си единствено в долари е плашеща, тъй като видяхме смисъла на глобите, уточни специалистът. " БРИКС е чисто стопански съюз, в който се търсят други възможности за стопански напредък и затова към този момент има и политически резултати. Съревнованието сред Саудитска Арабия и Иран беше прекъснато с помощта на това, че двете страни седнаха на една маса, тъй като тяхната цел е да вървят дружно в този съюз. Със сигурност в идващите години ще виждаме повече интеграция сред страни, които не сме и предполагали, че могат да работят дружно в една избрана посока “, уточни Цачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР