Инфлацията изпразва не само джобовете на хората, тя изпразва и

...
Инфлацията изпразва не само джобовете на хората, тя изпразва и
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Инфлацията изпразва не само джобовете, но и политическото магазинче за надежди

" Инфлацията изпразва освен джобовете на хората, тя изпразва и политическото магазинче за очаквания. Много са малко очакванията, които остават. Отговорност на политическите сили е да начераят реалистични пътища за тяхното постигане ". Това съобщи пред БНР Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч ".
Тя изрази вяра, че след изборите ще може да се образува постоянно държавно управление, само че:
" Има и редица подводни камъни, които вършат тази догадка не задоволително сигурна ".
Според нея 48-ият парламент е бил временен . По думите й той необятно е отворил вратите за ерозия на парламентарната народна власт. Две неща вършат усещане в работата му, сподели тя и уточни:
" Първо ГЕРБ съумя въпреки всичко да възвърне някакви варианти на разговор с другите политически сили. Дори тогава, когато не се постигаше никакъв резултат, никой не отхвърляше да отиде на среща с политически сили от противниковия лагер. Видя се в този парламент, че се пречупи линията на това да има безусловно карантинирани политически сили и това по всяка възможност дава съображение на ГЕРБ да каже " От политическа мощ, която беше тотално карантинирана, да - не успяхме да образуваме държавно управление, само че успяхме да възстановим валенции за диалог. Другото е, че другите политически сили не съумяха да наложат ефикасен модел на техен разговор, на тяхно взаимоотношение, тъй че да излъчат държавно управление без присъединяване на ГЕРБ ".
Димитрова е безапелационна, че тече промяна в отношението към ГЕРБ . Според нея Бойко Борисов ще остане водач на партията, само че няма да бъде деен нито в изпълнителната, нито в законодателната власт. Партията ще търси други лица, които да вземат участие в вероятно държавно управление, предвижда тя.
Боряна Димитрова вижда промяна в водачеството и в лагера на " Промяната ":
" Ако в този момент имаме такова уедряване (между Политическа партия и ДБ) и блзики по тежест политически блокове, това предвещава една акция, която е с по-ясен фокус, по-структурирана и която никога няма да отслаби политческите оси на опониране, на напрежение. Надявам се, че това ще бъде за поръчка на политики и задължения. Това трансформира политическата динамичността по отношение на акциите, на които бяхме очевидци в последните 2 години ". 
Според нея една от реалистичните цели на вероятно обединяване сред Политическа партия и Демократична България е продобиване на кметските места в огромните градове . Съюз сред Демократична България и ГЕРБ в завършилия към този момент работа парламент щеше да затвори този небосвод, изрече мнението си тя:
" Не бих изключила напълно опцията, в това число за в бъдеще да има такива взаимоотношения. Но като нова тактика на тези избори ще се тества модела на взаимоотношение сред двете политически сили. Ако той е сполучлив както на национално ниво, по този начин и във връзка с резултатите в огромните градове, може да чакаме с повишено самочувствие този съюз да бъде повтовен и на локалните избори, и на националните. Ако той не бъде задоволително сполучлив, може да забележим преформулиране на едно парламентарно пространство в идващия парламент. Много са неизвестностите ".
Димитрова избрани като неверна тактиката на партиите от митингите. Тя посочи раздробяването на тези сили на безчет дребни късчета. " Една парламентарна смяна минава през ефикасни политически сили ", акцентира тя. Според нея единственият политически резултат след митингите е бил преизбирането на Румен Радев. 
" Сега се явяват на нещо като изправителен изпит, втори късмет ", разяснява още Боряна Димитрова. 
Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
По обявата работи: Анастасия Крушева БНР подкасти: В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР