Инфлация от 17,3% за юли, газова криза с несигурни доставки

...
Инфлация от 17,3% за юли, газова криза с несигурни доставки
Коментари Харесай

Калфин: Спекулира се с цените на горивата у нас

Инфлация от 17,3% за юли, газова рецесия с несигурни доставки и също толкоз несигурни цени, възходящи цени на стоките и услугите, служебно държавно управление, неразбираемо бъдеще на идващото Народно събрание. Страната е пред доста рецесии, които желаят съответни решения.

" Проблемът не е толкоз неналичието на газ, колкото цените. Първо би трябвало да бъде обезпечен, тъй като огромна част от промишлеността използва природен газ. Физически би трябвало да ги има тези количества и " Булгаргаз " да сведе цените най-малко ", разяснява някогашният вицепремиер по демографската и обществената политика и някогашен външен министър Ивайло Калфин.

Като незабавна задача пред " Булгаргаз " той уточни обезпечаването на инфраструктурата за доставките, за които сдружението е оповестило търг. Калфин е безапелационен - на ниска цена газ от " Газпром " няма да получим.

" Ние нямаме доста избор - митове са изказванията за ниските цени на съветския газ. Договорът, в случай че решим да плащаме в рубли, е като да въведем условия да плащаме в левове. Цената се е трансформирала. Това няма да е магическо решение, по което ще получим на ниска цена газ за България. Трябва рационално решение, несъмнено цените ще бъдат високи ", предвижда Калфин.

И прикани да бъдат подкрепени в действителност нуждаещите се, а не всички.

Бившият външен министър е уверен, че се спекулира с цените на горивата у нас.

" Международните цени са на нивото от преди войната. Тогава стои въпросът за какво не са сходни и в бензиностанциите. Това още веднъж насочва вниманието към големите облаги, които се натрупат ", уточни Калфин.

И разкритикува помощта от 25 ст. за литър гориво, която е за всички, а не за най-нуждаещите се. По думите му тази мярка издува инфлацията като предизвиква потреблението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР