Инфлационният натиск и икономическото забавяне на Китай като основните рискове

...
Инфлационният натиск и икономическото забавяне на Китай като основните рискове
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Инфлационният натиск и икономическото забавяне на Китай са основните рискове пред икономиката на Азия

" Инфлационният напън и икономическото закъснение на Китай като главните опасности пред икономическата вероятност на Азия ".

Това съобщи изпълнителният шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, съобщи Ройтерс. Тя приказва пред стопански конгрес на АСЕАН+3 в Сингапур, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според Георгиева стопанските системи на страните от АСЕАН са " лъч вяра " за международната стопанска система с предстоящ напредък от 5 на 100 през актуалната година и малко по-малък през идната.

Тя обаче посочи, че вероятностите са " извънредно " несигурни и под въздействието на рискови фактори като продължаващата война в Украйна, стягането на световната финансова политика и забавянето на икономическия напредък в Китай.

По думите й управляващите в страната би трябвало деликатно да калибрират антиковид тактиката си, с цел да лимитират въздействието й върху стопанската система, защото това е от значително значение за поддържането на растежа и за възобновяване.

Георгиева уточни още, че инфлацията занапред може да основава проблеми в Азия, откакто през актуалната година евентуално ще бъде със междинна стойност от към 4 на 100, само че ще продължи да се повишава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР