Инфлационната спирала започна да се ражда отпреди началото на войната

...
Инфлационната спирала започна да се ражда отпреди началото на войната
Коментари Харесай

Даниел Митов: Когато инфлацията тръгне надолу, дупката в бюджета ще стане още по-голяма

„ Инфлационната серпантина стартира да се ражда отпреди началото на войната в Украйна – обратно на всевъзможни изказвания на Кирил Петков и Асен Василев. Правителството „ Петков “ стартира да работи проинфлационно. От 4 до 6% от инфлационния показател са от външни фактори, само че в България за дребната потребителска кошница инфлационният показател е 40%. По никакъв метод не можем да пренебрегнем домашните, създадени в България от държавното управление „ Петков “, аргументи за високата инфлация. “

Това съобщи пред bTV Даниел Митов от коалиция ГЕРБ-СДС.

„ Данъците не трябва да се пипат. Ние сме дали заричане, че при наше ръководство няма да ги усилваме. Трябва да се пресмята доста деликатно кои помощи и по кое време да бъдат отменяни. През 9-те % Данък добавена стойност за ресторантьорите в действителност събираемостта се е нараснала. В други сегменти може и да се наложи пипане на налозите. Ние бихме взели част от свръхпечалбите на „ Лукойл “ под формата на налози. Когато Комисия за защита на конкуренцията санкции „ Лукойл “ със 70 милиона лв., внезапно Комисия за защита на конкуренцията за Петков и Василев стана институцията, която съгласно тях не работила “, уточни Митов.

 ГЕРБ/СДС

„ Минималната работна заплата към този момент беше увеличена един път. България би трябвало да се дисциплинира в ръководството на обществените финанси. Фирмите би трябвало да заплащат обективна заплата на служащите. Минималната заплата е инструмент за преизчисление на избрани стопански критерии и категории, а не нещо, което би трябвало да бъде увеличавано през няколко месеца. Пазарът контролира и е хубаво да стане ясно, че бизнесът и компаниите би трябвало да се грижат за служащите си. Отдалечихме се трагично от Еврозоната през свръхплащанията на Асен Василев и непрекъснатите заеми. По време на ръководството на ГЕРБ бяхме на крачка да влезем в нея “, означи Даниел Митов.

„ Цените ще намалеят, когато се оправим с инфлационния напън. Докладът, който показа Министерството на финансите, е извънреден стеснителен “, уточни още той.

„ Когато инфлацията тръгне надолу, дупката в бюджета ще стане още по-голяма. Инфлацията цялостни бюджета, тя на практика изземва от парите на хората и запълва недостига “, изясни още претендентът за народен представител от ГЕРБ-СДС.

„ Огромен проблем е президентът да продължава да ръководи през служебни държавни управления и да дефинира политиката на страната. Позицията на президента Радев от дълго време е компрометираща за страната ни като член на НАТО и Европейския съюз “, уточни още той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР