Инфарктът често се разпознава трудно дори когато вече е настъпилОсобено

...
Инфарктът често се разпознава трудно дори когато вече е настъпилОсобено
Коментари Харесай

5 симптома, които се проявяват преди инфаркт

Инфарктът постоянно се разпознава мъчно даже когато към този момент е настъпил

Особено внимание би трябвало да се обърне на чувствата, които могат да се появят в ръцете, гърба, шията, челюстта или корема, предава.

Експерти от Харвардското учебно заведение по публично здраве показаха пет признака, които могат да предупредят за идна офанзива:

- болка;

- изтръпване;

- звук в ушите;

- аритмии;

- дискомфорт като цяло и безпокойствие.

При инфаркткръвоснабдяването на сърцето ненадейно се блокира заради кръвен съсирек. В случая е нужна бърза здравна интервенция, с цел да се предотврати рискът от необратимо увреждане на сърдечния мускул.

Дискомфортът може също да бъде съпроводен от зной, ненадейно гадене и повръщане, замаяност, отмалялост, студена пот или противоположното - чувство за топлота.

Лекарите предлагат неотложно да потърсите здравна помощ, в случай че почувствате най-малко два от тези признаци. Това може да предотврати нежелани резултати или даже гибел. Просто би трябвало да послушате тялото си и да не се страхувате да се консултирате с доктор.

Професор Стивън Поуис споделя, че колкото по-бързо действате, толкоз по-високи са възможностите за цялостно възобновяване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР