„Инерком” все още не работят по възможните сценарии за участие

...
„Инерком” все още не работят по възможните сценарии за участие
Коментари Харесай

Инерком още не работела по вариант за участие на държавата в ЧЕЗ

„ Инерком” към момента не работят по вероятните сюжети за присъединяване на българската страна в договорката за ЧЕЗ. Това стана ясно от обясненията на ръководителя на борда на шефовете на „ Инерком” Милена Стоева пред публицисти преди конгрес с присъединяване на еврокомисаря по енергетиката Марош Шефчович.

От думите на Стоева стана ясно, че топката е в полето на ЧЕЗ и възможното присъединяване на българската страна зависи главно от чешката компания.

Финансовият съветник по договорката Веселин Захариев изясни, че сега се водят договаряния по структурирането на финансирането на покупката. Не разясниха елементи, само че работят по периодите, закрепени по към този момент подписания контракт за продажба, оповестява bTV.

Все още се прецизира в какво съответствие ще е финансирането от личен капитал и заеми на договорката.

От думите им стана ясно, че сдружението им не може да взе участие в арбитража против страната ни, само че не разясниха има ли уговорка да спомагат с документи за ЧЕЗ в хода на делото.

От „ Инерком” обясниха, че процедурата пред Комисия за защита на конкуренцията общоприетоо е 25 работни дни, само че може да бъде удължена до 3 месеца.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР