Инерком извади фотоволтаичните централи от портфолиото сиИнерком извърши преструктуриране, в

...
Инерком извади фотоволтаичните централи от портфолиото сиИнерком извърши преструктуриране, в
Коментари Харесай

Инерком извади фотоволтаичните централи от портфолиото си

Инерком извади фотоволтаичните централи от портфолиото си
Инерком извърши преструктуриране, вследствие на което дружествата-производители на електрическа сила от фотоволтаични централи, не са част от портфолиото й. Това се споделя в известие на компанията, изпратено до медиите.

БГНЕС разгласява цялостния текст на известието:

"Днес, 21 септември 2018 година, „ Инерком България “ ЕАД, след забележителна смяна в събитията и отстраняването на всички предпоставки и изразени опасения от Комисията за защита на конкуренцията по идната централизация, подаде в Комисията ново съобщение по реда на член 79, алинея 1 от Закон за защита на конкуренцията.

В групата на Инерком беше осъществено преструктуриране, вследствие на което дружествата-производители на електрическа сила от фотоволтаични централи, не са част от портфолиото й.

Планираната централизация ще бъде осъществена въз основа на контракта за покупка на акции, подписан на 23 февруари 2018 година сред „ ЧЕЗ “ а.с. и „ ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс “ БиВи от една страна, като Продавачи, и „ Инерком България “ ЕАД като Купувач.

Надяваме се на бързо решение от страна на Комисия за защита на конкуренцията след отстраняването на откритите от Комисията предпоставки за основаване на концентрация", се споделя в известието на компанията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР