Индустриалното производство се повиши стабилно през септември за четвърти пореден

...
Индустриалното производство се повиши стабилно през септември за четвърти пореден
Коментари Харесай

Стабилен растеж на американското индустриално производство за четвърти пореден месец



Индустриалното произвеждане се увеличи устойчиво през септември за четвърти следващ месец с помощта на мощен растеж в минно-добивната индустрия, демонстрират публични данни на Федералния запас.

Индустриалното произвеждане набъбна през септември с 0,3% по отношение на август, когато набъбна с 0,4%, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за малко по-скромен напредък от 0,2 на 100. Спрямо година по-рано индустриалното произвеждане се увеличи с цели 5,1%, отбелязвайки най-солидни облаги от близо осем години насам.

Промишленото произвеждане, което съставлява основна съставния елемент в данните за индустриалното произвеждане, се увеличи с 0,2% по отношение на август в следствие най-много на покачване с 1,7% при производството на коли и на части за тях. По принцип промишленото произвеждане е най-важната и най-внимателно следена съставния елемент от Фед, защото образува съвсем три-четвърти от общото индустриално произвеждане и близо 12% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати.

Повишение с 0,5% означи минно-добивното произвеждане, което включва извличането на нефт и на естествена газ, като по отношение на година по-рано беше регистриран растеж от 13,4 на 100. Производството в бранша на комуналните услуги остана на равнищата от август, защото по-топлото време ограничи използването на отопление в домовете.

В рамките на третото тримесечие растежът на индустриалното произвеждане се забави до 3,3% на годишна база от 5,3% през второто тримесечие. Някои анализатори гледат на това закъснение на напредък като сигнал, че индустриалният цикъл към този момент е достигнал пик, до момента в който други допускат, че сходен скептицизъм е несвоевременен.

Федералният запас означи, че производството през предишния месец беше " леко лимитирано " от урагана Флорънс, само че отрицателният резултат се прави оценка на по-малко от 0,1 процентни пункта.

Натовареността на индустриалните индустриални мощности през септември стабилизира за втори следващ месец на равнище от 78,1%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР