Индулгенция е опрощение на греховете, минали и бъдещи раздавани от

...
Индулгенция е опрощение на греховете, минали и бъдещи раздавани от
Коментари Харесай

Превръща ли се удостояването с oрден “Стара планина”, в раздаване на индулгенции?

Индулгенция е помилван на греховете, минали и бъдещи раздавани от християнските църкви против възнаграждение. Тази процедура е въведена от католическата черква и е практикувана през XI – XVII век. Извращенията с индулгенциите са една от аргументите за пораждане на „ Реформацията”.

След Петър Манджуков, Симеон Пешов, Тодор Батков и Йордан Динев е препоръчан за медал „ Стара планина”.
Решението е взето на съвещание на Министерския съвет по предложение на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, оповестиха от държавната пресслужба.
В претекстовете Динев е показан само като офицер от резерва- полковник и се показва, че предлагането за премия е " за заслугите му за опазване и разпространение на най-хубавите обичаи на Българската войска и Българската православна черква ". Званието „ Полковник” също е присъдено по заслуги от министър Николай Цонев. Той става „ Полковник” в компанията на примата на българската сцена Лили Иванов.

Според Закона за ордените и медалите с най-високото държавно отличие се награждават " държавни глави и ръководители на държавни управления, министри, политици, публични дейци, културни дейци, военни лица и представители на духовенството, които имат извънредно огромни заслуги към Република България ".
Какви са моралния облик и „ изключителните заслуги” на Йордан Динев?

Отговаря ли на изброените нагоре критерии? Той мъчно може да се впише в каквито и да е морално етични правила. Малкият Динев е от хората парадиращи със скъпи коли и яхти, страховити охранители и силиконови перхидролки, познавач и строител на видни мостри на мутро-барока, основател на морската мутренска столица св. Влас, издигната с доста престъпления. Бурната бизнес-кариера на братя Диневи стартира при прекомерно съмнителни условия когато кметица на Св. Влас е тяхната майка.
Чудно за какво възпълничкия министър, не му даде „ оскар” от името на „ строителни войски”? Такава премия ще му приляга по-вече.

Най-вероятно Динев с изключение на от „ Индулгенция” има потребност и от медал за смяна на имиджа!

На ход е президента!
Указът за награждаването би трябвало да бъде подписан от президента Румен Радев.

Източник:sofiapress.com
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР