Индонезийският пътнически самолет, който падна в морето миналата седмица и

...
Индонезийският пътнически самолет, който падна в морето миналата седмица и
Коментари Харесай

Разбилият се индонезийски самолет е имал проблеми с датчика за скорост

Индонезийският пътнически аероплан, който падна в морето предходната седмица и починаха всичките 189 души на борда е имал проблем с датчика за скоростта при последните си четири полета, в това число при този, при който е аварирал, споделиха през днешния ден проверяващите, заяви ДПА.

Боингът 737 на индонезийската самолетна компания " Лайън еър " падна в морето край остров Ява 13 минути след излитането си от летище " Сукарно-Хата " в Джакарта на 29 октомври. допуска се, че всички 189 души на борда са починали.

" Той имаше проблеми при четири поредни полета ", сподели на конференция Нуркахио Утомо, проверяващ чиновник от Националната комисия за транспортна сигурност (НКТС).

" Опитваме се да установим дали повредата е била в датчика, измервателния апарат или в компютърната система, или някой от съставените елементи е бил отстранен или изместен ", сподели той.-->

От " Лайън еър " потвърдиха известията, че самолетът е отчитал " неточни " данни за височина и скорост по време на предходен полет от Бали до Джакарта на 28 октомври.

Но от управлението на компанията споделиха, че проблемите още същата нощ са били отстранени. Директорът на НКТС сподели, че самолетът е паднал в морето с висока скорост и се е разпаднал при удара.

Черната кутия с полетните данни беше открита от водолази в четвъртък и бе много развалена, само че все пак информацията от нея беше разчетена. Продължава търсенето на телата на жертви от злополуката на самолета, както и на другата черна кутия със записа на диалозите в пилотската кабина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР