Индонезийските власти заявиха днес, че са арестували 185 души, заподозрени

...
Индонезийските власти заявиха днес, че са арестували 185 души, заподозрени
Коментари Харесай

Арестуваха 185 заподозрени за горските пожари в Индонезия

Индонезийските управляващи обявиха през днешния ден, че са арестували 185 души, обвинени в подпалване на горски пожари, от които се разнася гъст, нездравословен пушек в Югоизточна Азия, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията сподели, че обвинените са задържани в шест провинции, оповестили изключително състояние поради пожарите. Те могат да бъдат съдени по силата на закон за отбрана на околната среда, предусещащ оптимално наказване от 10 години затвор за подпалване на пожари за почистване на земята, предава Българска телеграфна агенция.

Почти всяка година от горските пожари се разнася нездравословен пушек в цяла Индонезия, а също в съседите й Малайзия и Сингапур. Пожарите постоянно са подпалвани от дребни селски стопани и притежатели на плантации за почистване на земята за засяване.

Намалената видимост поради дима аргументи забавяния на полети на няколко летище в Индонезия и Малайзия и накара управляващите да затворят учебни заведения в някои елементи на двете страни.

Природозащитни организации приканиха индонезийския президент Джоко Видодо да предприеме незабавни дейности за справяне с пожарите, които бушуват от седмици на островите Суматра и Борнео, показва ДПА.

" Начинът, по който държавното управление реагира на изключителната обстановка, е муден, а хората не престават да страдат, изключително децата и по-възрастните ", съобщи група от 12 неправителствени организации в отворено писмо до президента.

Те приканиха държавното управление незабавно да изпрати медицински личен състав за гратис лечение на потърпевшите и да изтегля най-уязвимите хора на безвредно място.

Хиляди учебни заведения бяха затворени на остров Суматра през последните дни поради дима от пожарите.

Властите затвориха през днешния ден още учебни заведения в някои елементи на Борнео и Суматра и осигуриха О2 в здравни центрове, с цел да оказват помощ за лекуването на някои от хилядите хора, потърпевши от дихателни инфекции поради дима от пожарите, отбелязва Ройтерс.

Според индонезийската работа за справяне с бедствия над 328 000 хектара гори и плантации са изгорели от началото на годината.

Замърсяването на въздуха в Паланкарая - столицата на провинция Централен Калимантан, е достигнало " рисково " равнище през последните дни, демонстрират данни на министерството на околната среда и горското стопанство. Качеството на въздуха в други региони като провинциите Джамби и Риау също е достигнало " нездравословно " равнище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР