Индонезийски следователи се срещнаха със семейства на жертвите на самолетната

...
Индонезийски следователи се срещнаха със семейства на жертвите на самолетната
Коментари Харесай

Пилотите на разбилия се през октомври индонезийски самолет се мъчили да го овладеят преди катастрофата

Индонезийски следователи се срещнаха със фамилии на жертвите на самолетната злополука предишния месец, при която починаха всичките 189 души на борда. Това стана часове преди да бъде публикуван обществено прелиминарен отчет за злополуката с Боинг 737 на нискотарифната самолетна компания "Лайън еър ", заяви организация Ройтерс.

Източник, осведомен със наличието на отчета, съобщи за Блумбърг, че в него се показва, че водачите са се борили със системата срещу загуба на скорост, до момента в който са опитвали да диагностицират редица други повреди. Тази информация съответствува с данните, извлечени от черната кутия на самолета, които бяха показани предходната седмица в Народното събрание на Индонезия. Източникът на Блумбърг показва, че отчетът не посочва причина за злополуката, само че дава нова информация за поддръжката на самолета, инструкциите на водачите, времето при злополуката и напъните за разкриване на останките.

Разбилият се индонезийски аероплан имал механически проблем при предходния си полетНационалната комисия за сигурност в превоза се срещна със фамилии на жертвите в Джакарта и в Пангкал Пинанг на остров Суматра - крайната дестинация на полета. Роднина на умрял пасажер разяснява пред локална медия, че информацията е "разочароваща ", тъй като по-голямата част от нея към този момент е обществено притежание. Самолетът Боинг 737 Макс 8 се разруши в морето със 724 километра в час, 11 минути след излитането си от Джакарта на 29 октомври.

Индонезийските следователи са предложили на "Лайън еър " да усъвършенства сигурността на полетите си, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР