Индонезийски министър беше разкритикуван остро заради сравнението на новия коронавирус

...
Индонезийски министър беше разкритикуван остро заради сравнението на новия коронавирус
Коментари Харесай

COVID-19 бил като жената - Опитваш се да го контролираш, осъзнаваш, че не можеш и се научаваш да живееш с него

 Индонезийски министър беше неодобрен остро поради сравнението на новия ковид със брачна половинка в опит да уталожи публичното безпокойствие по отношение на облекчаването на рестриктивните мерки поради COVID-19, съобщи ДПА. Правителството на Индонезия се готви за повдигането на частичните ограничаващи ограничения в някои елементи от страната при започване на юни и за възприемането на " новото обикновено ", предава Българска телеграфна агенция.

" Вечно ли ще се крием? Можем да се пригодим към обстановката, като в същото време продължаваме да обръщаме внимание на нашето здраве ", споделя Мохамад Махфуд, министър-координатор за политическите, правните и въпросите на сигурност.

" Онзи ден получих меме от сътрудника ми Лухут Панджайтан, което гласи: " Коронавирусът е като брачната половинка ти. Първоначално се опитваш да го контролираш, след което осъзнаваш, че не можеш. После се научаваш да живееш с него ", добавя министърът на британски. Панджайтан е министър-координатор за морските въпроси. Думите му провокираха недоволоство измежду женски правозащитни организации, както и измежду доста индонезийци.

" Изказването освен отразява некомпетентността на държавното управление в оправянето с пандемията от COVID-19, само че е и удостоверение за сексистките и женомразки настройки на публичните лица. Подобни съпоставения единствено могат да възстановяват културата на принуждение против дамите ", се показва в изказване, направено от Дружеството за женска взаимност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР