Индонезийската държавна корпорация Bio Farma има готовност да произведе 250

...
Индонезийската държавна корпорация Bio Farma има готовност да произведе 250
Коментари Харесай

Индонезия се готви да произведе 250 млн. ваксини срещу коронавируса

Индонезийската държавна корпорация Bio Farma има подготвеност да създаде 250 млн. дози от ваксина против COVID-19 до края на годината, оповестява вестник Jakarta Times.
" Мога с убеденост да заявя, че понастоящем потенциалът на компанията е 100 млн. дози годишно, само че до края на 2020 година ние можем да доведем този индикатор до 250 млн. ", съобщи министърът на държавните предприятия Ерик Тхохир.
Той прикани разработчиците в оптимално къси периоди да завършат клиничните тествания и да бъде проведено производството, тъй че към началото на идната година да се пристъпи към имунизиране на популацията.
Най-перспективният план за бъдеща ваксина се явява взаимната разработка на Bio Farma с китайската Sinovac Biotech. Очаква се през месец август да бъдат извършени проби с препарата върху хора. Те евентуално ще се осъществят в Западна Ява, като ще вземат участие към 1600 доброволци.
В края на месец юли президентът на страната Джоко Уидодо сложи задачата да бъде приключена създаването на новата ваксина в идващите 3 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР