Индонезия регистрира най-малко 1 449 починали от COVID-19 през изминалото

...
Индонезия регистрира най-малко 1 449 починали от COVID-19 през изминалото
Коментари Харесай

Индонезия счупи черния си рекорд за починали от COVID-19

Индонезия записва минимум 1 449 умряли от COVID-19 през миналото денонощие, което е най-големият брой жертви в границите на 24 часа от началото на епидемията в страната, до момента в който общият брой на инфектираните с ковид в страната надвиши 3 млн. души, съобщи ДПА.

Страната е записала 49 509 инфектирани с ковид през последното денонощие, с което общият брой на записаните инфектирани към този момент е над 3 млн. души съгласно здравното министерство.

Общият брой на записаните жертви на COVID-19 доближи 79 032 души.

Индонезия изпита усложнения да овладее детонация от инфектирани с COVID-19, която през последните седмици претрупа лечебните заведения на островите Ява и Бали.

Властите хвърлиха виновността за вълната върху мощно вирулентния " Делта " вид.

Във вторник държавното управление удължи частичното затваряне, което беше наложено за първи път по-рано този месец, до 26 юли.

Повече от 2300 души с позитивен тест за Covid-19 са умряли, до момента в който са се самоизолирали у дома от предишния месец, половината от тях в Джакарта, защото лечебните заведения са били принудени да отхвърлят пациенти, съгласно LaporCovid-19, доброволческа група, която събира пандемия данни.

Досега са имунизирани над 43 милиона индонезийци, употребяващи най-вече имунизацията, създадена от китайския Sinovac, само че единствено 16,9 милиона са получили втора доза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР