Индонезиецът Аид Рай, трикратен световен шампион по естествен културизъм, обясни

...
Индонезиецът Аид Рай, трикратен световен шампион по естествен културизъм, обясни
Коментари Харесай

Треньорът на най-дебелото момче в света го стопи със 114 килограма

Индонезиецът Аид Рай, троент международен първенец по натурален културизъм, изясни по какъв начин е работил с „ най-дебелото момче в света “ и му е оказал помощ да смъкне 114 кг, заяви The Sun.

Мъжът сподели, че за първи път е научил за Ария Перман от новините през 2017 година. Тогава тежащото 200 кг, 11-годишно момче беше откарано в болничното заведение, където претърпя интервенция за понижаване на размера на стомаха му. Пермана е ял нездравословна храна, приемайки към 7000 калории дневно. Поради затлъстяването той не се побираше под душа, тъй че трябваше да се мие в басейна покрай къщата. Тъй като в магазините нямаше подобаващи облекла, момчето непрекъснато носеше саронг.

Културистът решил да помогне на момчето, свързал се с родителите му и предложил да му стане персонален треньор . След като получи позволение, Рай стартира да трансформира навиците на Пермана. Той посъветвал родителите си да не разрешават на момчето да яде или пие по време на видео игри. Освен това, с цел да отслабне, му беше неразрешено да играе в седнало или легнало състояние, а закупената подготвена храна беше изключена от диетата му, като тя бе сменена с домашно приготвени ястия.

 

Основното нещо, което треньорът искаше да реализира, беше да накара момчето да се движи повече. За да направи това, той му купи ракета за бадминтон, футболни и баскетболни топки и чифт гири.

Пермана стартира постоянно да посещава фитнес залата, където работеше Рай, научи се да извършва упражненията и по-късно ги повтаряше вкъщи. Културистът похвали момчето и насърчи достиженията му: подари му игрова подпора Sony и тениска на обичания му футболен клуб „ Ливърпул ”. Само за три години Перман съумя да смъкна 114 кг.

 

Рай поддържа връзка с момчето и фамилията му и до през днешния ден и му оказва помощ да поддържа здравословен метод на живот. Треньорът се надява юношата да стане по-мотивиран и да употребява триумфа си като насочна точка за реализиране на нови цели. 

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР