Индийци отпразнуваха избирането на 56-годишната Камала Харис за вицепрезидент на

...
Индийци отпразнуваха избирането на 56-годишната Камала Харис за вицепрезидент на
Коментари Харесай

Индийци отпразнуваха избирането на Камала Харис за вицепрезидент на САЩ

Индийци отпразнуваха избирането на 56-годишната Камала Харис за вицепрезидент на Съединени американски щати, приветствайки историческата победа на тази жена от индийски генезис, съобщи Франс прес.

По-рано през днешния ден Камала Харис отдаде респект на майка си Шиамала Гопалан, лекарка по ракови болести родом от южния индийски град Ченнай.

"Тя надълбоко вярваше в една Америка, където подобен миг е вероятен ", сподели Харис.

Празненства имаше и в село Туласендрапурам в южния щат Тамил Наду, където е роден дядото по майчина линия на Харис П. В. Гопалан, който е бил върховен държавен чиновник и посланик.

Местни поданици възпламениха пиратки, помолиха се в основния храм и издигаха портрети на първата жена вицепрезидент на Съединени американски щати.

Индийският чичо на Камала Харис, университетският учител Балачандран Гопалан, съобщи, че постоянно е знаел, че тя ще успее.



"Облекчен съм, тъй като знаех, че ще завоюва и през вчерашния ден й го споделих ", съобщи той в Делхи.



В петък той сподели, че живеещите в Индия родственици на Харис ще отидат в Съединени американски щати да участват на встъпването й в служба през януари.

Жители на столицата Делхи също честваха избирането на Харис за вицепрезидент на Съединени американски щати и обявиха, че това е мотив за горделивост на индийците, както и за дамите в целия свят.

По-рано министър председателят Нарендра Моди поздрави Джо Байдън за избирането му за президент на Съединени американски щати и съобщи, че успеха на подгласничката му е източник на голяма горделивост за индийците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР