Индийското правителство лиши Twitter от защитата му срещу отговорността за

...
Индийското правителство лиши Twitter от защитата му срещу отговорността за
Коментари Харесай

Twitter ще носи отговорност за постовете на индийските потребители

Индийското държавно управление лиши Twitter от отбраната му против отговорността за потребителското наличие. Властите неведнъж посочваха пред обществената мрежа нуждата от съблюдаване на регулаторните правила на страната в този сегмент, само че американската компания ги пренебрегва. Това заяви организация Ройтерс, базирайки се на изпратеното до съда изказване на индийското държавно управление.

Твърди се, че администрацията на индийския министър председател Нарендра Моди (Narendra Modi) за първи път публично афишира, че обществената мрежа Twitter е изгубила отбраната си от отговорност за генерираното от потребителите наличие. Преди това управляващите неведнъж подлагаха на критика американската компания за неспазване на разпоредбите на страната за контролиране работата на обществените мрежи.

Според наличните данни, Министерството на осведомителните технологии на Индия е докладвало пред Върховния съд в Ню Делхи, че Twitter не съблюдава Закона за осведомителните технологии и е в директно нарушаване на регулаторните правила. Конфликтът сред индийското държавно управление и Twitter породи опасения, че американските компании ще имат огромни компликации за правене на бизнес в страната, в изискванията на по-строга регулация. До момента, представителите на Twitter се въздържат от коментар по въпроса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР