Индийското министерство на здравеопазването съобщи днес за малко над 70

...
Индийското министерство на здравеопазването съобщи днес за малко над 70
Коментари Харесай

Индия отчете 70 хиляди нови случая на коронавирус

Индийското министерство на опазването на здравето заяви през днешния ден за малко над 70 хиляди нови случая на ковид през последното денонощие - най-малкия брой от 31 март, съобщи Ройтерс.

Запазва се наклонността за намаляване на епидемиологичната вълна, която връхлетя Индия напролет, частично поради появяването на разновидността Делта, разпознат за първи път в страната през април. В нейния пик при започване на предишния месец броят на новите случаи на ковид на денонощие надхвърляше 400 хиляди, съобщи Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица обаче той трайно се стабилизира на ниво под 100 хиляди. В резултат управляващите в редица индийски щати пристъпиха към намаляване на ограничаващите ограничения, въведени за преодоляване на новата епидемиологична вълна. Общият брой на доказаните инфектирани в Индия, с население от повече от 1,3 милиарда души, надвиши 29,5 милиона. Страната е на второ място в света по този индикатор след Съединените щати.

Броят на смъртните случаи обаче остава висок: над 3900 инфектирани са умряли в Индия през последното денонощие. Смъртните случаи, свързани с ковид, към този момент са повече от 374 хиляди. Индия е на трето място в черната статистика след Съединени американски щати и Бразилия. В пика на епидемиологичната вълна броят на умрелите за денонощие надхвърляше 4000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР