Индийският вариант на коронавируса се разпространява светкавично бързо, заяви в

...
Индийският вариант на коронавируса се разпространява светкавично бързо, заяви в
Коментари Харесай

Микробиолог: Човек може да обърка индийския вариант с обикновен грип


Индийският вид на ковид се популяризира стремително бързо, съобщи в ефира на БиТиВи проф. Пенка Петрова от Института по микробиология към Българска академия на науките.

След като попадна във Англия, той напълно измести английският вид на вируса. Над 85% от инфектираните във Англия с COVID-19 са с индийския вид. Оттам той потегли из цяла Европа, изясни микробиологът.

Тя даде образец с Лисабон, където е въведена строга карантина точно поради разпространяването на този вид на вируса. По думите й обаче този вид протича по-леко, симпоматиката елементарно може да бъде объркана с грип – хрема, болки в гърлото и глабоволие.

Коварното е, че човек може да го обърка с елементарен грип и да болести доста повече хора, без да знае, че има ковид.По лекото протичане обаче не значи, че по рядко се стига до лекуване в болница, предизвести проф. Петрова.

Тя предвижда, че у нас лятото ще бъде умерено и точно това е времето, което би трябвало да се употребява, с цел да се навакса забавянето на имунизациите. Сспоред проф. Петрова откриването на мобилни пунктове за имунизация на повече места е добра концепция. Тя даде за образец Съединени американски щати, където „ безусловно имунизират на всички места “.

Проф. Петрова заяви, че работата по основаване на българска ваксина продължава. В ход са два научни плана. Финансира се втори първообраз на имунизацията, само че за използване върху хора не може да се приказва, тъй като това е във опциите единствено на огромна фармацевтична компания.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР