Индийският вариант на коронавируса прониква много по-лесно и по-бързо в

...
Индийският вариант на коронавируса прониква много по-лесно и по-бързо в
Коментари Харесай

Лекар: Невярното е твърдението, че имунитетът ни е безсилен срещу индийския вариант на коронавируса

" Индийският вид на ковид прониква доста по-лесно и по-бързо в човешките кафези, тъй като се „ маскира ". Това значи, че тези, които към този момент са се разболели от " старите " версии на COVID-19, са изложени на риск да се разболеят още веднъж. Но съществуващите ваксини работят и в тази ситуация с индийския вариант ", сподели Юлия Ткаченко - началник на отдела за здравно развиване в BestDoctor пред организация Prime, оповестява БГНЕС.

Според нея, Ваксините провокират много натоварен и първокачествен имунен отговор против всички разновидности ковид, а индийският Делта, е в положение да " заобиколи " човешките антитела единствено отчасти. Следователно имунизациите към момента са ефикасни, макар че резултатът им против индийския вид е по-нисък, за разлика от този, при разновидностите на вируса от Ухан, Англия, Бразилия и Южна Африка, счита лекарят.
 Д-р Кацаров: Възможно е индийският вид на COVID-19 към този момент да се популяризира у нас Д-р Кацаров: Възможно е индийският вид на COVID-19 към този момент да се популяризира у нас
" През последния месец забележителен брой възрастни хора са се ваксинирали. Около 800 000 души над 60 години са получили първа доза от вакс...

Мнението на Ткаченко е, че в този момент се образува погрешното разбиране, че имунитетът ни е безпомощен против . Експертът се съгласява, че успеваемостта на имунизациите против новия вариант в действителност е по-ниска, в сравнение с против старите, само че планува, че отбраната против вируса при имунизираните хора въпреки всичко е доста по-висока, в сравнение с при неимунизираните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР