Индийският вариант на COVID-19 увеличава двойно риска от настаняване в

...
Индийският вариант на COVID-19 увеличава двойно риска от настаняване в
Коментари Харесай

Тревожно! Индийският вариант на COVID-19 удвоява риска от хоспитализация

Индийският вид на COVID-19 усилва двойно риска от настаняване в болница спрямо английския вид, съобщи Ройтерс, като цитира данните от шотландско изследване.

Ваксинирането с две дози обаче към този момент обезпечава огромна отбрана против индийския вид, прочут и като Делта, съобщи Българска телеграфна агенция.

Данните от проучването са оповестени в здравното списание " Лансет ". В него са взели участие 19 543 пациенти, инфектирани с новия ковид, като 377 от тях са били настанени в болница. От тях 7 723 са били с индийския вид, както и 134 от пациентите на болнично лекуване.

Заключението е, че разновидността Делта усилва двойно опцията от настаняване в болница, само че имунизациите към този момент понижават този риск. За изводите са взети под внимание възрастта и съпътстващите болести на пациентите.

Две седмици след слагането на втората доза на имунизацията на " Пфайзер/Бионтех " отбраната против индийския вид на COVID-19 е 79%, а при английския вид, прочут и като Алфа, е 92%.

При препарата на " АстраЗенека " отбраната против разновидността на COVID-19 Делта е 60%, до момента в който при Алфа е 73%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР