Индийският гангстер Викас Дубей, задържан вчера за убийството на осем

...
Индийският гангстер Викас Дубей, задържан вчера за убийството на осем
Коментари Харесай

Известен индийски убиец загина при опит за бягство

Индийският разбойник Викас Дубей , арестуван през вчерашния ден за убийството на осем служители на реда, беше погубен при опит за бягство, заяви през днешния ден телевизионният канал Ен Ди Ти Ви, представен от Асошиейтед прес.

Дубей бил погубен, до момента в който го транспортирали в северния щат Утар Прадеш . Той лишил оръжието на служител на реда, откакто транспортното средство от конвоя, в което бил, се преобърнало на автомагистрала покрай град Канпур, и се опитал да избяга, само че бил убит.



Гангстерът беше арестуван през вчерашния ден в прилежащия щат Мадхия Прадеш, откакто в продължение на няколко полицията го търсеше в цялата страна. Той се е предал.
Миналия петък, при опит Дубей да бъде задържан, бяха убити 8 служители на реда, а минимум 12 бяха ранени.

Органите на реда желаеха да задържат нарушителя, против който има над 60 повдигнати обвинявания, в това число за убийства, изнудване и отвличания.
Смята се, че Дубей е имал тесни връзки с политици и служители на реда. Тази седмица бяха задържани двама чиновници на реда по съмнение, че са го уведомили за идната полицейска интервенция в дома му предишния петък.
 
| According to police, a team of about 20 policemen had gone to the village, in Chaubeypur police station area, to arrest Vikas Dubey, a history-sheeter who faces about 60 criminal cases including murder and attempt to murder.
— The Indian Express (@IndianExpress)

Амарнат Агарвал от опозиционната партия Индийски народен конгрес упрекна полицията, че е умъртвила Дубей, с цел да не разкрие той имената на своите настойници.

Щатът Утар Прадеш има население от 230 милиона души и е един от най-бедните в Индия. Там царува цялостно безвластие и се правят голям брой въоръжени грабежи, отвличания за откуп и закононарушения против дами, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР