Индийските депутати приеха закон за даване на гражданство на немюсюлмани,

...
Индийските депутати приеха закон за даване на гражданство на немюсюлмани,
Коментари Харесай

Индийските депутати приеха закон за даване на гражданство на немюсюлмани

Индийските депутати одобриха закон за предоставяне на поданство на немюсюлмани , мигрирали нелегално от Пакистан, Бангладеш и Афганистан, съобщи Асошиейтед прес.

Горната камара на индийския парламент одобри закона довечера, а долната камара - в понеделник. Законът ще влезе в действие, откакто бъде официално утвърден и от президента.

Изготвянето на законопроекта за смяна в закона за поданството стартира след изборната победа на премиера Нарендра Моди през май.

Новият закон ще даде индийско поданство на хиндуисти, сикхи, будисти, джайнисти, парси и християни, мигрирали от трите мюсюлмански страни преди 31 декември 2014 година Общият брой на тези хора се чака да доближи няколко милиона.

Срещу мярката започнаха демонстрации в Североизточна Индия . Демонстрантите се притесняват, че мигрантите, пристигнали нелегално от трите мюсюлмански страни, ще се заселят в североизточния район и ще повлияят на културата и политическите убеждения на локалното население.-->

Ананд Шарма, представител на опозицията, съобщи, че законът е дискриминационен, тъй като изключва мюсюлманите макар предписанията на конституцията на всички хора да бъдат давани равни благоприятни условия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР