Индийските, бразилските и аржентинските офиси на Citroen едновременно публикуваха в

...
Индийските, бразилските и аржентинските офиси на Citroen едновременно публикуваха в
Коментари Харесай

Ето го евтиния кросоувър на Citroen

Индийските, бразилските и аржентинските офиси на Citroen по едно и също време разгласиха в обществените мрежи първия тийзър на бъдещия кросоувър, който е фокусиран върху пазарите в разрастващите се страни. По предварителни данни новият артикул ще се продава под показателя C3 и се основава на опростена трансформация на модулната архитектура CMP.

Дизайнът на колата има нещо общо с европейските C3 и C4. Колата има двустепенна предна оптика с LED дневни светлини, изизащи от решетката на радиатора, а логото на марката е интегрирано в самата решетка. По информация на бразилското падразделение на Motor1, което се базира на източник от концерна Stellantis, моделът ще се появи при локалните дилъри през април 2022 година

Citroen към този момент употребява показателя C3 за европейския хечбек, само че моделът със същото име за разрастващите се пазари е позициониран като субкомпактен кросоувър. Той ще бъде една стъпка под C4 Cactus и ще бъде първият модел за френската марка, основан на платформата CMP (Common Modular Platform), създадена в Порто Реал (Бразилия). Кросоувърът ще бъде част от гама, с кодово име Project CC21, която също ще включва бюджетен седан и хечбек.

По предварителни данни нововъведението ще показа съставените елементи и силовите елементи с Peugeot 208, в това число и 1.6-литровия четирицилиндров мотор със 118 конски сили. Трансмисиите ще са петстепенна ръчна или шестстепенна автоматизирана. За по-скъпите версии те ще оферират " турбо-трицилиндров мотор с размер 1.0 и мощ 120 сили. Гамата ще включва и 1,2-литров мотор със 130 конски сили. Възможна е и изцяло електрическа версия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР