Индийски учени изясниха, че радиосигналите, които учените смятаха за послания

...
Индийски учени изясниха, че радиосигналите, които учените смятаха за послания
Коментари Харесай

Тайната падна: Ето какво се крие зад сигналите на извънземните от космоса

Индийски учени изясниха, че радиосигналите, които учените смятаха за послания от извънземни цивилизации, са на магнитари - неутронни звезди, притежаващи свръхсилни магнитни полета.

По-рано се смяташе, че дадените радиоизлъчвания са били издадени от свръхнови, сливащи се неутронни звезди или представители на извънземни цивилизации.
Анализирайки сигналите, идващи от магнитара XTE J1810-197, учените са разкрили, че те доста наподобяват на сигналите на FRB. Даденият обект, открит през 2003 година, се намира на 10 000 светлинни години от нашата планета.

През 2008 година той престанал да излъчва. А през 2018 година ненадейно сигналите още веднъж били възобновени, като след това те още веднъж почнали да стихват.

Радиосигналът продължава няколко милисекунди и е съпроводен от мощно изхвърляне на силата в космоса. Според учените, тези изригвания, най-вероятно, са резултат от някакви пагубни събития, да вземем за пример гибелта на далечни звезди.

Известно е, че някои радиоимпулси имат специфичност да се повтарят, да вземем за пример FRB 121102, е излъчвал сигнал през 2012 година и през интервала 2015 до 2017 година.

Уфолозите, евентуално, въздишат с горест, запознавайки се с резултатите от проучванията на индийските учени.

Работата е там, че в космоса има безчет сигнали, предавани от разнообразни източници, а да се разпознават е на процедура невероятно.
При това наподобява, че австралийски учени са намерили метод да разграничат интелигентните сигнали, включвайки в дешифрирането изкуствен интелект.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР