Индийската столица Делхи, която вече е пещ заради юнските горещини,

...
Индийската столица Делхи, която вече е пещ заради юнските горещини,
Коментари Харесай

Делхи е обхванат от необичайно за сезона замърсяване на въздуха

Индийската столица Делхи, която към този момент е пещ поради юнските горещини, в този момент страда и от извънредно за сезона тежко замърсяване на въздуха, при което обширни региони на града са обхванати от прашна пелена, предадоха ДПА и Франс прес.
 
Хората от третата възраст и децата са посъветвани да си стоят по домовете. Очаква се плътният пласт прахуляк да се задържи още няколко дни.Според метеоролозите настоящето замърсяване се дължи на мощните ветрове, които докарват прахуляк от северозападния необитаем щат Раджастан. Множеството открити строителни площадки в столицата в допълнение утежняват ситуацията.
 
Градът се задушава под температури, достигащи 42 градуса и атмосферните условия не разрешат на праха да се разпръсне. Стените на жилищата са покрити с тънък пласт пясък.
Концентрации на изключително нездравословните за здравето фини прахови частици ПМ10 са сред 800 и 1400 микрограма на пространствен метър в разнообразни елементи на Делхи при предложено от Световната здравна организация възможно ниво 50 микрограма на пространствен метър за интервал от 24 часа.
 
Местни поданици се оплакват от задъхване, парене в очите и възпалено гърло. Делхи, с население 20 милиона души, е класиран измежду най-замърсените градове в света през последните години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР