Индийската компания Tata прекрати производството на най-евтиния автомобил в света

...
Индийската компания Tata прекрати производството на най-евтиния автомобил в света
Коментари Харесай

Най-евтиният автомобил в света отива в пенсия

Индийската компания Tata приключи производството на най-евтиния автомобил в света – хечбека Nano. Моделът се създава от 2008 година, като продажбите му непрестанно спадат и това се оказа съдбовно.

Фрапиращото е, че през юни е продадена единствено една численост от модела, чиято цена е към 2000 $. Преди година резултатът на Tata Nano е бил 275 единици за месец. От тях 25 са продадени отвън Индия. Всичко това е прекомерно малко и носи единствено загуби на компанията, която в последна сметка реши да пенсионира модела.
Tata Nano се задвижва от бензинов мотор с размер 624 куб. см., който развива мощ от 38 к.с. Първоначално моторът се комбинираше с 4-степенна механична скоростна кутия, а по-късно се появи и версия GenX, която получи роботизирана трансмисия. При нея обаче цената също скочи.

Основната причина за отхвърли на клиентите от евтиния хечбек беше обвързвана с сигурността на коли. Той получи 0 точки (от 5 максимални) при тестванията на Еuro NCAP (европейската организация, провераваща сигурността при всички нови модели на пазара). Освен това при Nano беше открит и още един проблем – доста от продадените коли се запалваха неоснователно. От компанията-производител обясниха, че това става, когато към колата бъде обвързвано външно устройство.

Сега индийците имат желание да заложат на по-модерни коли, с които да привлекат младежката публика към продуктите си. Един от тях е новият хечбек Tiago, чието рекламно лице е аржентинската футболна звезда Лео Меси. А тези, които търсят в действителност дребен и на ниска цена модел, могат да се насочат към различен модел, създаван в Индия – Bajaj One, който ще заеме мястото на Nano като най-евтин автомобил на планетата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР