Индийската армия разкри, че около 250-300 терористи чакат на стартовите

...
Индийската армия разкри, че около 250-300 терористи чакат на стартовите
Коментари Харесай

Близо 300 терористи се опитват да проникнат в Индия

Индийската войска разкри, че към 250-300 терористи чакат на стартовите площадки през границата, с цел да обхванат в Индия , съобщи " Спутник ".

Индийската войска е отказала оферта за инфилтрация по линията на надзор, като разстреля двама терористи в бранша TMG на Хандвара в северния регион на Кашмир Купвара.

През юни Джаму и генералният шеф на полицията в Кашмир Дилбаг Сингх упрекнаха Пакистан в опит да изпрати повече терористи в долината.

Досега през 2020 година индийските сили за сигурност разстреляха 138 терористи в разнообразни предложения за инфилтрация и срещи в Джаму и Кашмир, съгласно данни от портала за тероризъм в Южна Азия.

От убитите през тази година терористи, формалните лица разкриха, че над 50 терористи са принадлежали на Хизбул Маджахидин, към 20 са от Лашкар-е-Тайба, 20 - от Джаиш-е-Мохамед.

Офертите за инфилтрация се повишават този път заради подобаващото време в долината , което се движи под студени талази през зимите, което води до блокиране на площи, употребявани за инфилтрация.

Индийските държавни чиновници настояват, че терористичните дейности в долината са намалели след отнемането на краткотрайния специфичен статут според член 370, само че силите за сигурност са взели участие в няколко борби с оръжия през последните три месеца.

Пакистан неведнъж отхвърля обвиняванията в Индия за прикриване на терористи на страната на Кашмир.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР