Индийка на 23 години беше групово изнасилена и по-късно запалена

...
Индийка на 23 години беше групово изнасилена и по-късно запалена
Коментари Харесай

Жена, жертва на групово изнасилване и запалена, почина в болница в Делхи

Индийка на 23 години беше групово изнасилена и по-късно запалена от изнасилвачите си, след което умря в болница в Делхи, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Агенциите се базират на изказване на представител на болничното заведение.
Жената бе нападната и запалена в щата Утар Прадеш на път за правосъдно съвещание по делото за изнасилването, в което тя обвиняваше петима мъже. Атаката бе осъществена от група мъже, измежду които двама от петимата й хипотетични изнасилвачи.

Петима мъже бяха задържани във връзка със запалването й, заяви полицията.

Пострадалата получи тежки изгаряния и в четвъртък бе закарана по въздух от Утар Прадеш в болничното заведение в Делхи, където е умряла късно нощес.

Главният министър на Утар Прадеш Йоги Адитянат съобщи, че казусът ще бъде прегледан при изискванията на бързото правосъдно произвеждане и че причинителите на закононарушението ще бъдат осъдени по най-строгия вероятен метод.

Приянка Ганди, общоприет секретар в Утар Прадеш на опозиционната партия Индийски народен конгрес, упрекна щатските управляващи, следени от ръководещата Индийска национална партия на премиера Нарендра Моди, че не са взели задоволително ограничения за гарантиране на сигурността на дамите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Утар Прадеш, който е щатът с най-голямо население в Индия, е прочут с огромния брой закононарушения против дами. Според най-скорошните публични данни за престъпността полицията е записала над 4200 случая на обезчестяване в Утар Прадеш през 2017 година От данните на държавното управление излиза наяве, че в цяла Индия изнасилванията през 2017 година са били 33 658. Подозира се обаче, че същинският им брой е доста по-голям, защото доста индийки се опасяват да оповестят на управляващите, че са били изнасилени, отбелязва Асошиейтед прес. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР