Индия успешно изстреля в космоса ракета-носител PSLV-C51 с 19 спътника,

...
Индия успешно изстреля в космоса ракета-носител PSLV-C51 с 19 спътника,
Коментари Харесай

Индийският премиер излетя в космоса

Индия сполучливо изстреля в космоса ракета-носител PSLV-C51 с 19 спътника, заяви Индийската организация за галактически проучвания.

" PSLV-C51 започва сполучливо от Космическия център Сатиш Даван, Шрихарикота ", съобщи организацията в Twitter, съобщи РИА Новости.

Ракетата сполучливо е достигнала орбита и е изстреляла главния сателит Амазония-1, оповестиха от организацията. Малко по-късно се чака изходът на останалите спътници.

Сателитът Amazonia-1 е първият спътник, напълно планиран и издигнат от Бразилския народен галактически институт за оптично наблюдаване на Земята и ще дава данни за обезлесяването в региона на Амазонка и данни за бразилското земеделие.

В допълнение към него се намират индийските спътници UNITYsat, предопределени за радиорелейни връзки, и SDSAT, създаден от организацията на младите учени Space Kidz India.

Миниатюрен галактически транспортен съд с размери 30 на 10 на 10 сантиметра е предопределен да изследва галактическото лъчение и да тества опциите на стандарта за предаване на данни LoRa, употребен в Интернет на нещата и технологията M2M в космоса, което разрешава на устройствата да обменят информация между тях.

В допълнение към научния потребен товар спътникът носи SD карта с текста на Bhagavad Gita, имената на 25 хиляди души от Индия, а на самия спътник има изображение на индийския министър председател Нарендра Моди. По този метод учените желаят да насочат вниманието на жителите на Индия към региона на галактическите полети.

Ракетата ще достави в космоса и 14 търговски спътника - 12 американски SpaceBEE, употребявани за поддържане на сателитни връзки и продан на данни, един индийски SindhuNetra и един американски SAI-1 NanoConnect-2, употребявани за тестване на технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР