Индия ще трябва да инвестира над $10 милиарда в производството

...
Индия ще трябва да инвестира над $10 милиарда в производството
Коментари Харесай

Индия ще инвестира $10 милиарда в батерии за електромобили

Индия ще би трябвало да влага над $10 милиарда в производството на кафези за електромобилни акумулатори до 2030 година. Страната желае да форсира своята огромна промяна на преход към по-чист превоз, а и да аотговори на глобалното търсене на електрически коли. Това демонстрира отчет за прекосяването към електрически транспортни средства, направен от консултантската компания Arthur D. Little и представен от Bloomberg.

Увеличаването на потенциала за произвеждане на кафези е от решаващо значение за Индия, с цел да отговори на търсенето на литиево-йонни акумулатори, което ще се усили от 3 гигаватчаса сега на 20 ГВтч до 2030 година.

Липсата на локално произвеждане кара страната да внася 70% от литиево-йонните кафези от Китай и Хонконг, излиза наяве от отчета.
 Apple реалокира производството си на iPhone от Китай в Индия
Apple реалокира производството си на iPhone от Китай в тази страна

При най-новия модел се натъртва на сигурността

Налагането на електрическата подвижност от Индия не е " обещаващо " и " изостава доста от западните пазари заради мощната взаимозависимост на страната от вноса и лимитираното локално произвеждане на кафези.

Голямата взаимозависимост от импорт прави индийската промишленост за електрически автомобили уязвима към спирания на световната верига на доставки и оскъпява в допълнение електрическите модели, при които батериите съставляват 40% от общите разноски.

Преходът към зелена подвижност ще помогне на третия по величина източник на парникови газове в света да реализира задачата си за въглероден неутралитет до 2070 година.
 Колко зарядни станции за електрически автомобили има в България?
Колко зарядни станции за електрически автомобили има в България?

Инфраструктура за зареждане на електрически автомобили продължава да се построява най-много от шепа запалянковци и компании
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР