Индия регистрира днес поредния рекорден дневен брой заразени с коронавирус,

...
Индия регистрира днес поредния рекорден дневен брой заразени с коронавирус,
Коментари Харесай

Кошмарът в Индия продължава! 1,5 милиона нови случая на заразяване с коронавирус за седмица

Индия записва през днешния ден следващия рекорден дневен брой инфектирани с ковид, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Новите случаи на заразяване с вируса през днешния ден са 414 188. Общият брой на случаите на заразяване с ковид тази седмица доближи 1,57 милиона.

В същото време индийската имунизационна акция е белязана от съществени компликации - дефицит на ваксини и транспортни проблеми.

Общият брой на инфектираните с ковид в Индия, която в този момент се бори с втора вълна на COVID-19, е към този момент 21,49 милиона, като болестта се популяризира от пренаселените градове към отдалечените селски региони. Според здравни специалисти действителният брой на инфектираните с ковид в Индия е от пет до 10 пъти по-голям от формалния.

Индийският министър председател Нарендра Моди бе съществено подложен на критика, че не е подхванал навременни ограничения за преодоляването на втората вълна на Коронавирус в Индия, откакто през миналите седмици десетки хиляди хора взеха присъединяване в религиозни тържества и политически прояви, по време на които се е стигнало до огромен брой случаи на заразяване с вируса.

Правителството на Моди бе подложено на критика и за бавните темпове на имунизационната акция против Коронавирус, която съгласно здравни специалисти е единствената вяра за преодоляване на втората вълна на COVID-19 в Индия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР