Индия не изключва покупки на въоръжение от бивши съветски републики

...
Индия не изключва покупки на въоръжение от бивши съветски републики
Коментари Харесай

Times of India: Индия разчита на помощ от България за поддръжка на Су-30 и МиГ-29

Индия не изключва покупки на въоръжение от някогашни руски републики и страни, които са били част от Варшавския контракт. Министерството на защитата счита, че България, Полша, Грузия, Казахстан и Украйна могат да оказват помощ на Индия с аварийни елементи за съветските изтребители Су-30 и МиГ-29, както и с рационализация на танкове.

Индия ще усили производството на военно съоръжение и въоръжение, включително ракети, хеликоптери, танкови мотори и радарни системи за ранно предизвестие и разузнаване, с цел да компенсира възможния дефицит на импорт от Русия. Това заяви „ Times of India “, базирайки се на източници от министерството на защитата на републиката.

Според уеб страницата на Министерството на защитата, в границите на пет години предприятията в страната ще получат военни поръчки на стойност 28 милиарда $. По-рано индийското държавно управление разгласява дълъг лист с въоръжение, което не би трябвало да се внася от чужбина.

Според източниците проектите за увеличение на личното произвеждане на оръжие се дължат на опасенията, че събитията в Украйна могат да затруднят вноса на съветски оръжия. Освен това индийската войска, която е втората по величина в света, не може да посрещне потребностите си единствено посредством поръчки от чужбина.

" Нашата цел е да превърнем Индия в център за произвеждане на отбранителни артикули ", цитира вестникът изявление на министъра на защитата Раджнат Сингх в Народното събрание.

Индийската войска употребява разнообразни оръжейни системи съветско произвеждане, в това число танкове, артилерийски установки и ракетни системи. През 2015 година републиката разгласи желанието си да закупи от Русия зенитно-ракетни комплекси (ЗРК) С-400. Договорът за пет полкови комплекта системи С-400 Триумф на стойност 5,43 милиарда $ беше подписан по време на визитата на съветския президент Владимир Путин в Ню Делхи през октомври 2018 година Започналите доставки на С-400 за Индия провокираха съществено неодобрение във Вашингтон, който заплаши да наложи наказания на страните, купуващи съвременни оръжейни системи и военно съоръжение от Русия. Ню Делхи декларира, че не има намерение да се откаже от съветските ЗРК, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР