Индия и Русия обсъждат перспективата за създаване на наземни станции

...
Индия и Русия обсъждат перспективата за създаване на наземни станции
Коментари Харесай

Русия и Индия може да създадат станция за спътникова навигация

Индия и Русия разискват вероятността за основаване на наземни станции на своя територия за повишение успеваемостта на работата на сателитната навигационна система , оповестява РИА Новости.

Ръководителят на Индийската организация за галактически проучвания съобщи, че се възнамерява построяването на наземна станция в Русия, най-вероятно в Москва , за индийската навигационна система NavIC. От своя страна, Русия ще построи такава станция в Бангалор за своята сателитна навигация.

В речта си по случай Деня на независимостта на Индия на 15 август 2108 година министър-председателят Нарендра Моди разгласи, че през 2022 година страната ще изпрати в космоса независимо собствен народен екипаж. Полетът е плануван за декември 2021 година и ще бъде в чест на 75-годишнината от независимостта на страната. В космоса ще бъде изпратен екипаж от трима души - двама мъже и една жена. Очаква се Русия да окаже подпомагане при реализацията на плана. Практическата взаимна работа на двете страни в това направление стартира през тази година.

Първият и към този момент единствен индийски космонавт Ракеш Шарма престоя в орбита през април 1984 година на борда на руския галактически транспортен съд „ Союз Т-11 ”.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР