Индия, Франция и Обединените арабски емирства се споразумяха днес за

...
Индия, Франция и Обединените арабски емирства се споразумяха днес за
Коментари Харесай

Индия, Франция и ОАЕ се договориха за сътрудничество в енергетиката и климата

Индия, Франция и Обединените арабски емирства се споразумяха през днешния ден за тристранна самодейност за съдействие в няколко област, измежду които енергетиката, климатичните промени и биоразнообразието, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Индийското външно министерство сподели, че трите страни ще провеждат тристранни събития в границите на индийското председателство на Г-20 и семейството на климатичната среща на върха КОП28 от ОАЕ тази година.

Външните министри на трите страни са решили в телефонен диалог да одобряват пътна карта за осъществяване на самодейността. Разговорът е бил продължение на тяхна среща през септември в коридорите на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Трите страни са се договорили да се съсредоточат върху значими въпроси като замърсяването с пластмасови артикули, опустиняването и хранителната сигурност в подтекста на това, че Организация на обединените нации разгласи 2023 година за Международна година на просото.

Трите страни също по този начин са се споразумели да проучат опциите за съдействие с Асоциацията на страните по крайбрежието на Индийския океан - за реализиране на планове в чистата сила, околната среда и биоразнообразието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР