Индия досега се придържа стриктно към политиката да не използва

...
Индия досега се придържа стриктно към политиката да не използва
Коментари Харесай

Индия допуска възможността да използва ядрено оръжие заради конфликта с Пакистан

Индия до момента се придържа прецизно към политиката да не употребява първа намиращото се в арсенала й нуклеарно оръжие, съобщи министърът на защитата на страната Раджнатх Сингх. Дали обаче тази позиция ще претърпи промени, зависи от събитията.
Коментарът е изработен пред представители на индийските медии във връзка опцията за по-нататъшна ескалация на спора с Пакистан, оповестява телевизионният канал NDTV.
Въоръжените сили на Индия в някогашния щат Джаму и Кашмир са приведени в положение на нараснала бойна подготвеност. Причина за това са предстоящите опити на „ подкрепяни от Пакистан ” групировки в близко време да дестабилизират обстановката в района.
Пакистан реагира остро, когато на 5 август Ню Делхи вкара в щата Джаму и Кашмир директно федерално ръководство. Появиха се известия за напредване на войски към границата.
Досега Индия и Пакистан са воювали три пъти поради Кашмир. В момента и двете страни имат нуклеарни оръжия.
След като мюсюлманските райони на Британска Индия образуваха обособена страна Пакистан, Джаму и Кашмир стана единственият индийски щат с преобладаващо мюсюлманско население. Там работят интензивно сепаратисти, за чиято поддръжка управляващите в Ню Делхи упрекват Исламабад.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР