Индия добре съзнава, че Съединените американски щати могат да въведат

...
Индия добре съзнава, че Съединените американски щати могат да въведат
Коментари Харесай

Индия не се страхува от американски санкции заради сделката за C-400 с Русия

Индия добре осъзнава, че Съединените американски щати могат да вкарат наказания против страната поради закупуването на съветско въоръжение, само че Делхи има желание да води самостоятелна политика, съобщи пред " Ню индиан експрес " генералът от сухопътните сили на Индия Бипин Риват.
" Да, разбираме, че против нас може да има наказания, само че ние водим самостоятелна политика ", акцентира Риват съгласно БГНЕС.
В петък, 5 октомври, Русия и Индия подписаха контракт за доставка на зенитноракетния комплекс С-400 " Триумф на стойност 5,43 милиарда $. С това Ню Делхи става третият задграничен покупател на С-400 след Китай и Турция.
От Вашингтон показаха безпокойствие от контракта и не изключиха въвеждането на наказания, според Закона за противопоставяне на съперниците на Съединени американски щати (CAATSA).
Русия и Индия са едни от най-значимите сътрудници във военнотехническата сфера — повече от 70% от въоръжението и техниката на индийската войска е съветско или руско произвеждане. Ежегодно Москва доставя на Ню Делхи техника и оръжие на стойност няколко милиарда американски $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР