Индивидуални туристи, ваксинирани срещу COVID-19, ще могат от другия месец

...
Индивидуални туристи, ваксинирани срещу COVID-19, ще могат от другия месец
Коментари Харесай

От ноември Израел започва да приема ваксинирани чуждестранни туристи

Индивидуални туристи, имунизирани против COVID-19 , ще могат от другия месец още веднъж да посещават Израел , заяви през днешния ден държавното управление, представено от Ройтерс.

Това ще стане в границите на ново облекчение на здравните ограничения , засягащи режима за влизане на чужденци, въведен след експлоадирането на пандемията.
Съвместен проект на министерствата на опазването на здравето и на туризма и на премиера Нафтали Бенет планува от 1 ноември в Израел да бъдат допускани туристи, които са имунизирани през последните шест месеца.

Според предлагането в Израел ще могат да влизат и преболедували чужденци, само че за тях ще има избрани спомагателни условия.

Планът би трябвало да бъде утвърден от държавното управление и " ще предстои на промени според от по-нататъшния процес на пандемията и откриването на нови вирусни разновидности ", се споделя в взаимното изказване.

В неделя израелският министър председател разгласи пред министрите от кабинета, че " до момента в който Израел последователно излиза от Делта вълната, инфраструктурата се приготвя за сюжета " Омега " - кодовото име за вероятен нов вид на вируса.

От март 2020 година израелските граници като цяло са затворени за чужденци. През последните месеци управляващите разрешават визитите на дребни туристически групи и на родственици на израелски жители, отбелязва Ройтерс.

Министерството на туризма настояваше интензивно границите да бъдат отворени за всички категории туристи. Израелската стопанска система работи напълно, като се изключи тежко засегнатия туристически бранш.

Здравното министерство обаче предложи да се прояви въздържаност предвид на вероятната поява на нови разновидности на ковид.

През 2019 година туристическият бранш в Израел регистрира рекордните 4,55 милиона туристи , които са влели в националната стопанска система 23 милиарда шекела (7,2 милиарда долара).

През юни, когато броят на новите случаи на заразяване на денонощие беше станал съвсем нула, Израел се готвеше да отвори изцяло за разгара на летния сезон границите си за всички категории задгранични туристи. Делта разновидността обаче докара до внезапно нарастване на инфектираните, което отсрочи тези планове, напомня Ройтерс.

За последното денонощие в Израел 1021 души са дали позитивна проба на тест за ковид. Въпреки че има над 15 000 дейни случая, единствено 331 от тях се правят оценка като тежки.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР