Индикации за срива имало от месецБившият правосъден министър Христо Иванов

...
Индикации за срива имало от месецБившият правосъден министър Христо Иванов
Коментари Харесай

Христо Иванов заложил „бомбата“ в Търговския регистър

Индикации за срутва имало от месец


Бившият правосъден министър Христо Иванов заложил бомбата в Търговския указател. Той оставил построеният авариен център неработещ, като отказал да даде 100 000 лева за лиценз на “Oracle ”. Това научи “Труд ” от уволнени по времето, до момента в който Иванов бе министър на правораздаването, IT експерти от Агенцията по вписванията. Малко преди той да влезе в правосъдното министерство бил построен авариен център, в който да се дублира цялата информация. Ако имаше подобен център, нямаше да има срив на системата.

Самият Христо Иванов, през вчерашния ден предизвести в обществената мрежа: “Ситуацията със срутва на Търговския указател е невиждана рецесия на националната сигурност ”. Даде и съвет на премиера да свика Съвета по сигурността.

“В началото на 2015 година бяхме подготвени с аварийния център. Спазени бяха всички условия за сигурността му – да е отвън София, на друга тектонична плоча. Затова избрахме конфиденциален обект на Държавната организация “Електронно ръководство ”, който се намира на 350 км от София. Помещението е подземен, ремонтирахме го и го климатизирахме. И до през днешния ден климатиците несъмнено работят, само че само те. Сториджът (системата за запазване на данни), за който бяха платени към 350 000 лева, по този начин и не проработи ”, описаха някогашни чиновници на Търговския указател. Причината била в безапелационния отвод на Иванов да заплати спомагателен лиценз на “Oracle ”.

Идеята била изнесеният отвън София аварийно-възстановителен център незабавно откакто стане срив в системата. Не е ясно за какво правосъдните министри след Христо Иванов – Екатерина Захариева и Цецка Цачева не са създали нищо, с цел да проработи този център.

Всичко по тематиката четете в броя на вестник „Труд“ в сряда.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР