Имотният пазар в София е съвкупност от много квартали, като

...
Имотният пазар в София е съвкупност от много квартали, като
Коментари Харесай

Искат за апартамент в „Младост“ по 2000 евро на кв. м.

Имотният пазар в София е цялост от доста квартали, като всеки от тях е един дребен и обособен пазар. Развитието на южните квартали продължава стремително нагоре и квартали като „ Манастирски ливади “ и „ Витоша “ към този момент никога не могат да се разгласят за бюджетни. От друга страна метрото, което обхвана доста огромни елементи от " Младост ", извади преди този момент леко отделения квартал от „ златната среда “ в София и „ посредством “ на разрастващия се Бизнес парк цените станаха много конкурентни с кварталите към Центъра и доближават 2000 хиляди евро за кв.м., демонстрира разбор на imoti.net.
 
Но ето кварталите, които към момента се движат към междинния клас с опция за растеж при възстановяване на инфраструктурата.
 
„ Дружба “

Средната цена на кв. метър в „ Дружба “ е към 1425 евро. Традиционно „ Дружба “ се счита за квартал, в предишното предопределен за работническата класа, с преобладаващи панелни блокове. С времето обаче кварталът стартира да се възприема за бързоразвиващ се и с построяването на някои големи офис здания като Capital Fort, кварталът стана прелъстителен бизнес регион с достъп до метро.
 
„ Дружба “ е наоколо до летището, до „ Бизнес парк “ и до логистичните паркове. Кварталът допуска бърз достъп до „ Цариградско шосе “, което го прави добър за работещите в бизнес зоните по булеварда. Търсенето, като в множеството софийски квартали, се концентрира върху новото строителство, само че и има огромен избор сред здания от вид ЕПК и панелни блокове.
 
„ Обеля “
 
„ Обеля “ е релативно дребен квартал, част от софийските северни квартали. Той е малко по-отдалечен от Центъра спрямо „ Люлин “ и „ Надежда “.
 
Основните транспортни връзки по булевардите „ Ломско шосе “ и „ Панчо Владигеров “, както и улиците „ Акад. Дмитрий Лихачов “ и „ Ефрем Чучков “. В квартала има и спирка на метро.
 
В покрайнините на „ Обеля “ се намират доста складови и индустриални здания. В квартала доминират панелени блокове, само че има и доста свободни пространства, които вложителите припознаха като опция за строителство през последните 3-4 години.
 
Предлагането е малко по-плахо, спрямо другите северни региони, а междинните цени на кв. м. са към 1200 евро според в коя част се намираш.
 
 istock istock
„ Люлин “

Цените както в „ Люлин 1 “, по този начин и в „ Люлин 9 “ са към 1400 евро на кв. м.
„ Люлин “ е най-големият квартал в столицата. Макар и малко по-далеч от центъра, той е един от най-търсените квартали за живеене поради положителната си транспортна съгласуваност.
 
Много специалисти считат, че „ Люлин “ е квартал от така наречен „ спален вид “, т.е. квартал, чиито жители работят и прекарват времето си другаде, а трафикът е огромен.
 
Кварталът е наоколо и до Околовръстното шосе, което дава опция на пътуващите отвън града бързо да излизат от тежкия трафик.

Трудно се намира двустаен в София под 100 000 евро

Не инцидентно назоваваме „ Люлин “ град в града. Там има всичко, което е нужно на живущите, както да се забавляват, по този начин и да правят ежедневните си институционални стремежи. Там има голям брой поликлиники, учебни заведения, детски градини, супермаркети. Не на последно място наоколо е и Западен парк.
 
Строителството е най-вече панелно, като през последните години свободните площи в микрорайоните бяха застроени от нови жилищни здания.
 
„ Надежда “

Цените в квартала варират сред 1400 и 1600 евро на квадратен метър.  „ Надежда “ е един от емблематичните квартали на София, в които към момента могат да се намерят жилища на по-бюджетни цени, въпреки лудите скокове на цените напоследък. Кварталът е подобаващ за хората, които работят в тази част на столицата, а цените там се задържат в продължение на няколко години ниски в съпоставяне на доста квартали, само че и по-високи от тези в „ Люлин “.
 
 istock istock
„ Надежда “ има достъп до 4 метростанции, като разписанията и схемата на наземния превоз е по този начин проведена, че да води до метрото. В строителството, сходно на „ Люлин “ доминират панелни блокове, само че към момента има и голям брой къщи в избрани елементи на квартала.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР