Имотната мафия краде жилища и пари от банкови сметки с

...
Имотната мафия краде жилища и пари от банкови сметки с
Коментари Харесай

Най-новата схема за имотни измами

Имотната мафия краде жилища и пари от банкови сметки с най-обикновено подправено уверение за брак, свалено от интернет. Това е най-новата машинация. Чрез нея се отмъква цялото положение на умряли, които нямат наследници по директна линия. Дори да се появи отдалечен родственик, той не може да претендира нито за парцелите, нито за парите, в случай че измамата мине, тъй като по закон с преимущество постоянно е брачната половинка или брачният партньор на умрелия, прецизира в свои материал вестник „ Телеграф”.

Четири са най-честите сюжети, с които се крадат парцелите. При най-новата скица нарушителите употребяват подправени удостоверения за подписан цивилен брак най-често от Кипър, Малта, Полша, Русия или някоя от някогашните съветски републики. С документа отиват в някоя от българските общини и го показват. „ Оженихме се преди години в чужбина, доста се обичахме, само че беше пиянска история и не искахме да го разгласяваме – мен, с цел да не ме помислят за лека жена, него – поради роднините му. Сега като разбрах, че е умрял, желая да се знае, че съм му била брачна половинка, тъй като непрекъснато мисля за него и още го обичам “, е една от измислените истории, която „ почернената “ вдовица споделя.

В общината не ревизират дали бракът в действителност е бил подписан преди години в чужбина и го афишират, като „ опечаленият “ става правоприемник на парцел по закон. Държавен чиновник е бил на път да изгори по тази скица, само че единствено бързата интервенция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи предотвратила кражбата на към 500 000 лева в парцели и пари. В съответния случай удостоверението за брак било от Русия. Руснаците обаче имали кодове за община, за регион, за съответно длъжностно лице при удостоверенията. Така се оказало, че кодът в документа е за Петербургски регион, а измамниците го показали, че е от Московски. След признаването на брака Административният съд бил на косъм да го разгласи. До момента има данни, че четири съществени групи крадат парцели и пари в София, като главните фигури са Жоро Обецата (един от първите в бранша), Георги Джеймса.

Имотната мафия си е поделила София на правилото на разделянето на РПУ-тата. Нерядко информацията за умряли без наследници идвала точно от държавните чиновници, като цената варирала от 3 до 6 хиляди евро според дали информаторът е полицейски чиновник, общински или обществен служащ. „ Лошото е, че се открива оригиналност, самите групи към този момент не работят самоцелно – да вършат пари единствено от измами. Някои от тях са почнали да легализират посредством превъртането на парцелите пари от наркотрици “, предизвестяват експерти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР