Имотът в Боровец, по-известен като Регентска къща, е предоставен от

...
Имотът в Боровец, по-известен като Регентска къща, е предоставен от
Коментари Харесай

Зарков: Регентската къща е предоставена от ВСС на главния прокурор през 2017 г.

Имотът в Боровец, по-известен като Регентска къща, е възложен от Висшия правосъден съвет (ВСС) на основния прокурор през 2017 година Това сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков на чуване в Народното събрание през днешния ден.

Решението е било взето от Висшия правосъден съвет

Министърът дава отговор на въпроси на депутатите за свадите в прокуратурата.

„ През 2017 година се разпорежда стопанисването на серия парцели, в това число този, на двама административни ръководители – на ръководителя на Върховния административен съд, и на основния прокурор. Отговорният за стопанисване на постройката е основният прокурор, а дали тя се употребява по предопределение е виновен Висш съдебен съвет “, изясни Зарков.

Комплексът в Боровец е над 17 000 кв. м – с една представителна постройка и 4-5 къщи от финландски вид, стана ясно по време на чуването.

Министърът даде детайлности пред депутатите и за защитата на зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов. Той изиска защита след изказването на Иван Гешев от понеделник, тъй като счита, че има заплаха за живота му.

Всичко стартира преди месец, когато получих завоалирано предложение, сподели той

„ Искам да ви уверя, че господин Сарафов е с съответна защита. Това, че сме назначили тази защита не значи нито, че одобряваме или отхвърляме неговите изказвания “, съобщи Зарков.

Министърът е на мнение, че обстановката на взаимни обвинявания и закани сред основния прокурор и неговия заместител повдига въпроса на концептуално равнище.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР