Имигрантите, проникнали в Европейския съюз незаконно, да не получават закрила.

...
Имигрантите, проникнали в Европейския съюз незаконно, да не получават закрила.
Коментари Харесай

Водещата партия в Белгия: Без закрила за имигрантите, проникнали в ЕС

Имигрантите, проникнали в Европейския съюз нелегално, да не получават протекция. Това предложиха представители на водещата политическа мощ в Белгия - партията Нов фламандски алианс (НФА), оповестиха локални медии.

Според предлагането такава мярка следва да бъде наложена, без значение дали даден преселник дава отговор на изискванията да получи леговище. Обичайно тези условия са свързани със страната, от която произлиза индивидът и дали тя попада в листата на сигурните или на несигурните страни. Гражданите на сигурни страни - където няма военни дейности или където не са преследвани поради религия, етнически генезис и полови желания - нормално не подлежат на протекция в 28-те.

Председателят на НФА Барт де Вевер показва утвърждение за проектопредложението на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск отвън Европейски Съюз да бъдат обособени имиграционни лагери, в които искащите протекция да бъдат авансово пресявани. Според него на предлагането липсва свършек - то не съдържа предписание противозаконните имигранти да бъдат лишени от правото на леговище.

Преди дни белгийският държавен секретар по убежището и миграцията Тео Франкен, представител на НФА, предложи в Брюксел да бъдат закрити гишетата, на които имигрантите подават молби за протекция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР