Единствената видима грешка, която Аби допусна, дойде само няколко врати

Единствената видима грешка, която Аби допусна, дойде само няколко врати ...

Алберт Попов след големия си успех: Много сме щастливи

Алберт Попов с нови точки за Световната купа

Единствената видима грешка, която Аби допусна, дойде само няколко врати преди края, като до нея той се движеше с темпо да измести временния лидер Алекси Пентюро (Франция), но в крайна сметка остана на 0.72 секунди зад лидера в генералното класиране за световната купа.

Самият французин завърши на трета позиция, с изоставане от 0.82 секунди от победителя Марко Шварц. Австриецът бе шести след първия манш и даде второ време във втория, с което стана първия състезател с две победи в дисциплината слалом през сезона. Втори се нареди Клеман Ноел (Франция), който остана на 0.68 секунди зад Шварц.

Така след края на седмия от общо 11 слалома през сезона лидер в класирането за малкия кристален глобус с актив от 489 точки е Шварц, втори е Себастиан Фьос-Солевог (Норвегия), а трети с 324 е Мануел Фелер (Австрия). Фелер бе лидер след първия манш, но не достигна до финала на втория и по този начин отстъпи второто място на норвежкия си съперник. С 40-те точки, който Алберт спечели, той се изкачи с четири позиции в класирането за дисциплината слалом и вече е 24-ти.

В битката за големия глобус Пентюро остава лидер с 860 пункта, втори с 607 е Марко Одермат (Швейцария), а трети с 566 е днешният победител Шварц, пише БНР. С доброто си класиране в Шладминг, Алберт се придвижи с цели 40 позиции напред в класирането за големия глобус и заема 69-а позиция.

Източник: gol.bg