Приходите на Брайънт от спортната му кариера в Лос Анджелис

Приходите на Брайънт от спортната му кариера в Лос Анджелис ...

Коби направи над $300 млн. от баскетбол, ето къде е инвестирал парите си

ЛеБрон подобри рекорди на Коби Брайънт и Майкъл Джордан, взети заедно

Приходите на Брайънт от спортната му кариера в Лос Анджелис Лейкърс възлизат на 323 312 307 долара, което го нарежда на трето място в историята на НБА след ЛеБрон Джеймс и Кевин Гарнет. Освен това печели още десетки милиони долари от партньорства с известни марки като Nike, McDonald’s, Mercedes-Benz и Hublot.

Една от най-доходоносните му инвестиции бе по времето, когато все още играеше в NBA. Тогава Брайънт вложи 6 милиона долара в компанията за спортни напитки Body Armor в замяна на 10% дял в компанията, според ESPN. Той освен това стана и говорител на марката. 

свързани статии И на Оскарите почетоха Коби Eзерняците почетоха подобаващо Коби + ВИДЕО

Body Armor се предлага на пазара като по-здравословна алтернатива на Gatorade и през годините работи с много известни спортисти, включително Джеймс Хардън, Майк Траут и Наоми Осака. През 2018 г., около четири години след първоначалната инвестиция на Коби, Coca-Cola закува миноритарен дял в Body Armor, като оценява акциите на баскетболиста на приблизително 200 милиона долара. Ходът на Coca-Cola даде на компанията възможността да се конкурира с Gatorade, която е собственост на Pepsi.

 

Източник: gol.bg