Името на втория шофьор на изгорелия автобус на АМ Струма ...

Името на втория шофьор на изгорелия автобус на АМ Струма

Ексклузивно пред БНТ: Синът на втория шофьор на автобуса потвърди за смъртта му

Името на втория водач на изгорелия рейс на Автомагистрала " Струма " е Кадри Мемеди. Синът му, Бесар, съобщи извънредно пред Българска национална телевизия, че тялото на татко му е открито в отделението за спане. Не е шофирал, само че не е доказано. Синът е бил в България да разпознае тялото и се е прибрал.

Баща му е бил на 54 години, с над 20 години стаж. Пътувал е постоянно до Германия и Турция и е познавал маршрутите. Автобусът е бил механически безупречен, съгласно сина му.Бесар настоява, че " Беса Транс " има сервиз и в Турция. Баща му тръгнал в четвъртък и в петък към този момент бил в Турция.

Кадри се обадил на сина си оттова още в петък. Не допускал пасажери с рискован багаж в рейса-нито с пиротехника, нито с гориво. Автобусите били на 3 години и механически изправни.

От описа на оживелите от злополуката има един, съгласно Бесар, който не е в описа на " Беса Транс " за пътуващи-Шади Науфал Салех.

Последната фотография на Кадри Мемеди:Двама митничари са отстранени от работа, откакто първичната инспекция на Агенция " Митници " посочва, че те са пропуснали рейса да премине границата с България без позволение, а прекосяването на рейса въобще не е отразено в системата.

И през днешния ден Република Северна Македония е потънала в тъга за починалите. Близките чакат телата на жертвите да бъдат превозени от България.

Вижте още в директното включване на специфичния ни делегат Александър Марков.

Източник: bnt.bg