Името на Слаткаристика е добре познато на хип-хоп феновете у

...
Името на Слаткаристика е добре познато на хип-хоп феновете у
Коментари Харесай

Македонската сензация Слаткаристика пред в. "Шоу": Бях дилър на трева, а седмица по-късно станах най-голямата звезда в Македония

Името на Слаткаристика е добре познато на хип-хоп почитателите у нас. Македонската сензация идва не за първи път у нас, като този път повода е в действителност грандиозно и повече от обещаващо шоу – първото взаимно българо-македонско музикално турне „ One Love ” („ Една обич ”), което стартира на 22 юли в Банско. Идеята за него се ражда още през 2009 година, когато продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов осъществят „ Мюзик Айдъл 3 ” за България и Македония. Името неслучайно е „ Една обич ” – защото в него точно любовта ще е тази, която няма да познава граници, както споделят и те „ любовта към музиката сплотява генерации и хора, отделени от граници ”. Припомняме и датите за идното турне: 26 юли – в Охрид, 27 юли – в Струмица, 17 август – в Слънчев бряг, 18 август – във Варна, 6 септември – в Пловдив, 30 септември – в Скопие, и край – на 7 октомври в София. Топимената в турнето са Криско,Слаткаристика, Гери-Никол, Тони Зен, „ Ъпсурт ”, DJ Гоце. Марко Маринкович, както е същинското име на изпълнителя на „ Ме боли к...р ” от Слаткаристика, дава едно от прочувствените си и колоритни изявленията. Разговор, в който съзнателно оставяме и част от неговия достоверен македонски диалект /и правопис/. - Марко, скоро ще те забележим да пееш с цялостно гърло пред българска аудитория – на взаимното българо-македонско музикално турне „ One Love”. Какво първо ти направи усещане в българите, в България?
- България ми е позната, тъй като към този момент три години имам участия в български клубове. Вече имам и доста другари. София е един от най-хубавите европейски градове, а българите са наши братя – ето това е моето усещане.

- Как се одобряват българите в Македония? И по какъв начин се чувстваш ти у нас?
- В Македония младежите са доста добре осведомени с българската съвременна музика, изключително през последните няколко годни. Имат шанса и директно посредством мен да се срещнат с всички настоящи български актьори, които имат взаимна работа със Слаткаристика или с моя лейбъл (звукозаписна компания) „ Иноватива”. При вас се усещам като вкъщи.

- Какво мислиш за Криско, Гери-Никол и Ицо Хазарта, с които ще делите една сцена напълно скоро и в България, и в Македония?
- Криско е доста незабравим пич, Ицо е стихотворец, а Гери-Никол е атрактивна певица и мисля, че тези три имена са целосниа черен бугарски пакет.

- Занимаваш се с музика от 12-годишен, като в мощен тласък се трансформира бедният метод на живот и бунтовническият дух. Разкажи ми малко за този интервал и стадиите след него до момента? Пътят, по който стана рап звезда?
- Аз съм израснал в 5-членна фамилия. Живеехме в апартамент от 40 кв.м и се издържахме всички от една заплата. Такова беше ситуацията. Бяха небогати и сложни години. Но в случай че немаме недостатоци и комплекси, нема за што да се бориме.



- В текстовете на песните ти се съдържа огромна провокация, мощна страст, камшични думи, доста смелост, даже пошъл смисъл. Какво отразяват те, какво целят?
- Аз единствено желая да показва цялата обстановка в действителност такава, каквато е. Работите в живота нямат цензура и по тази причина няма потребност да бъдат цензурирани и в музиката, която е инспирирана от действителността. Целта на муабетот е КИП ИТ РИЛ.

- Първият ти независим албум е разпродаден за едвам 48 часа и прави същинска хип-хоп гражданска война. Как се оправи тогава с връхлетялата за часове голяма популярност, а и до ден-днешен с последствията от нея?
- Преди да ми излезе първият соло албум, бях дилър на трева, а една седмица по-късно към този момент бях най-голямата звезда в Македония и
тоа се споделя ЕВОЛУЦИJА, а револуциjата си доjде единствено по себе

- Имал ли си и имаш ли сложни, тежки моменти?
- Всички ние имаме своите тежки моменти в живота, които съумяваме някак да преодоляваме, с цел да продължаваме напред. Тази година умря моят татко и това за мен беше един извънредно тежък, неприятен интервал... Но се пробвам да виждам напред и да помня хубавите неща от предишното.

- Преди години споделяш, че си „ за” легализирането на марихуаната. Защо?
- Защото това първо и главно е един доста добър държавен бизнес, както са алкохолът, цигарите, таблетките – които в действителност са надалеч по-вредни от канабиса, само че те са легални, нали. И тъй като това е единственият метод Македония да излезе на добър път.

- Самият ти пушиш ли? Какви пороци имаш?
- Пуша, да, само че с цел да пуша, си закупувам, а желая да порастват в моя лична градина, в която да отглеждам билки. Цигарите и алкохолът са моите пороци, които желая да отхвърля.

- Казваш, че си бил дилър на лека дрога. Знаеш ли, че доста малко хора биха си признали това обществено, тъй като всеки гледа да лъска имидж, да влага в друг облик, с който да бъде прочут на обществеността…
- Аз съм го правел това, тъй като не съм имал избор... и желая обективно и почтено да приказвам за моето минало, тъй като
не се срамам от тоа, което сум бил
Растял съм в подобен квартал и това там е било естествен метод за прекарване. Имиджът няма никаква тежест, в случай че е подправен.

- Какво мислиш за хората, които цялостен живот се показват за някой различен, не за себе си? Които обичат да живеят в самозаблуди и илюзии?!
- Съжалявам ги тези хора. Те единствено лъжат себе си. Но не ги укорявам никога, тъй като консервативната ни система која ни постанова да бидеме идиоти.

- Коя е най-голямата полуда, която си правил до момента?
- Ами... да давам отговор на толкоз доста въпроси (смее се). В Македония ми задават най-вече 10.

- Интересуваш ли се от политика? Какво е ситуацията в този момент в Македония, имате нов министър председател?
- Трябва да се интересувам, няма различен метод. Нямаш различен избор, тъй като политиката е медийна агитация. Сега при нас се усеща някакъв миг на позитивна смяна, само че още е рано да се приказва за нещо по-добро. Важното е, че към този момент няма опция за по-сериозни спорове и хората добиха предпочитание за живот.

- Кой е най-големият урок, който си научил или учиш сега в живота си?
- Сине, немој да си ревностен... њама тебе да те ебат неа ште jа ебат.

- Как стана по този начин, че си загуби брачната халка два часа след сватбата със Саня Николич, която е „ Мис Македония 2000”? И по какъв начин ти се отразява фамилния живот?
- Аз мисля, че това златно парче нищо не значи в действителност... Саня е мой другар, сестра и най-голямата ми обич, пред която никакво злато нищо не значи.
ДОСИЕ:
Зад името Слаткаристика стои македонецът Марко Маринкович. Той се занимава с музика от 12-годишен. Провокиран от бедния метод на живот и бунтовническия си дух, още на 14 години Марко образува хип-хоп групата „ Единствена опция”. Години по-късно основава и македонския хип-хоп клан „ Токсикология”. През май 2009 година Слаткаристика” подписва контракт с музикалната компания „ Јованов Рекордс” и осъществя първия си независим албум – „ Слаткаристика Будало”, който е разпродаден единствено за 48 часа и прави същинска хип-хоп гражданска война в братската страна. През 2012 година „ македонският Ицо Хазарта” издава „ Новиот албум”, който става най-продаваният албум на годината.
Интервю на Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР