Името на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова отново беше

...
Името на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова отново беше
Коментари Харесай

Ирина Бокова си регистрирала фирма в служебния апартамент на ЮНЕСКО в Париж

Името на генералния шеф на ЮНЕСКО Ирина Бокова още веднъж беше забъркано в скандал, откакто неотдавна интернационален консорциум от публицисти свърза брачна половинка ѝ Калин Митрев с тъй наречените " Азарбейджанска перачница ". От наскоро оповестените разкрития за Азербайджанската перачница стана известно, че Калин Митрев е получавал от компании свързани с режима в Баку приходи като съветник по хидрополитически планове. Този път става дума за това, че Бокова записала частна компания в служебния апартамент на ЮНЕСКО в Париж , написа уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ".
Френската компания BOKOVA IRINA MITREV GUEORGIEVA е основана през януари 2016 година Това демонстрира информация в формалния уебсайт на френската Агенция по вписванията към Търговските съдилища – INFOGREFFE.
Фирмата не може да бъде открита в случай че се търси с основната дума BOKOVA, само че излиза при търсене с някое от другите имена. Предмет на активност на компанията е “отдаване чартърен на жилища” . Статутът на сдружението е равностоен на българското Едноличен търговец (Едноличен търговец), разясняват публицистите от изданието.
Седалището на компанията е на адреса на служебния апартамент възложен гратис от ЮНЕСКО на Ирина Бокова . Той се намира на адрес 11 PLACE VAUBAN 75007, PARIS 7, в сърцето на един от най-престижните парижки квартали.

Ситуацията с частната компания на Ирина Бокова повдига съществени подозрения за най-малко две нарушавания на разпоредбите на Организация на обединените нации и ЮНЕСКО за активността на чиновниците на двете организации.
На първо място, генералният-директор на организацията ЮНЕСКО няма право да получава приходи от външни на Организацията източници . Това е записано в Правилата за личния състав на ЮНЕСКО от 2009 и Стандартите за държание на интернационалните чиновници от 2014 година, признати от Генералната асамблея на Организация на обединените нации от 2013 година Бокова е овластена да си даде сама тази привилегия, само че това би било фрапантен спор на ползи .
Друг проблем е, че съгласно разпоредбите на Организация на обединените нации потреблението на имуществото и активите на Организацията може да става единствено за служебни цели. Използването на служебния апартамент на подопечната на Организация на обединените нации организация ЮНЕСКО за седалище на частна компания се разминава с разпоредбите на интернационалната организация .
Според друго следствие на " Биволъ ", Ирина Бокова и Калин Митрев са придобили сигурно най-малко едно жилище във Франция, което се намира наоколо до българското посолство на ул. Général Camou. Жилището е закупено през 2011 година за 1 млн. евро . По това време междинната цена за квадратен метър в този квартал е сред 11 и 12 хиляди евро, което значи, че жилището е с площ към 90 кв.м. Такива жилища в този квартал сега се оферират за над 3000 евро месечен наем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР